2011-12-12

Ljusslingor året om

Nu står ljusets högtid för dörren och många dekorerar med ljusslingor i sina trädgårdar. Träd, buskar och entréer gnistrar och glimmar så vackert. Tack varde de nya varmvita LED-ljusslingorna kan man låta slingorna lysa utan att behöva fundera på energiåtgången eftersom den blir minimal.


Källa


Men låt ljusslingorna få fortsätta sitt trädgårdsliv även efter jul - det finns många olika sätt som de kan bidra med myskänsla även senare på säsongen. Varför inte spara på glasburkar och göra som på bilden ovan. Där man låtit slingan samla sig i burkarna med jämna avstånd - då ser helt plötsligt inte så juligt ut....


Källa


En pergola där växter slingrar sig upp på stolparna och i taket blir så mycket mer ombonad och välkomnande med lite belysning och här är ju en vanlig ljusslinga perfekt att använda.


Källa


För att komma bort från julkänslan kan man tillverka skärmar. Här har man tagit vanliga konservburkar som man skurit ut vackra mönster i. Om man tycker att det verkar för avancerat går det lika bra att använda ett grovt spik och hammare och stansa ut ett mönster.


Källa


Det finns också ljusslingor som redan har skärmar när man köper dem. Här är en variant med lite industrikänsla - ser ut som gamla arbetslampor som brukade lysa upp byggarbetsplatserna förr.


Källa


En helt annan känsla blir det om man hänger upp ljusslingor, här en variant av ljusgardin, tillsammans med skira textilier. Romantiskt och sagolikt...

~*~

Så packa inte ner ljusslingorna i jullådorna - låt dem bidra med ombonat ljusmys året om i trädgården! Dessutom brukar man ju kunna köpa ljusslingor för en spottstyver efter jul så passa på att investera i lite nytt!Hjärtliga hälsningar från er
Deep South Garden Coach Anna

11 kommentarer:

emilias gömmor... sa...

Var hittar man dessa slingor i industristil? Bara så läckra:))

Mimmi

Anna Vattenkanna sa...

@Mimmi, om du klickar på bildtexten "källa" under bilden så kommer du till försäljningsstället.

Deep South Coach Anna

godastunder-tokigaidéer Anna sa...

Mmmmmm super fint, det ska jag komma ihåg jag som så gärna vill behålla mina framme hela året.

Kram Anna

Pia Gustafsson sa...

Vad kul! jag ska fixa små konservburkar. Tack så mycket för roligt pyssel och ljusslingetips./pia

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

Käraste Anna!
Man kan inte annat än att bli väääldigt glad när man ser allt detta ljusa i tillvaron här! precis vad jag behövde idag, ljus o glädje, taaacktack söta du!

Ha det gott, kramkram H.

Karolina sa...

Åå vad fint!
Och vi som har massor med glasburkar (barnmat) tack vare tvillingarna med god aptit... =)

Frøken Solhat sa...

ummmmmmm......hvor sommerhyggeligt - ideen med syltetøjsglassene på øverste billede er hermed gemt på harddisken :0)

Annika Christensen sa...

Det är lugnt Anna jag har haft samma uppe i 4 år.
Fina inlägg du gör här.
Ha det gott
Annika

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Jaaaa.... Heja ljusslingorna!! Såå läcker den var som hade skärmar som såg ut som gamla arbetslampor. Ljusslingorna i vårt äppelträd tas aldrig ner och tänds upp på kvällar under sensommaren och hösten. Ja, förutom typ hela tiden nu då :-)))

Tack, tack för härlig inspiration. Ska genast kolla var lamporna kommer ifrån.

Kram, kram
Charlotte

Blomkärringen sa...

Så mycket underbara ideér ni visar! Pergola med ljusslinga har jag haft i tankarna för det vita rummet, så era tips kom som grädde på moset. För tillfället har jag lite bloggvila men efter jul är det dax att skaka igång trädgårds tankarna igen! Tack för tipsen i denna och inläggen nedan!
Ha en härlig Jul och Nyår!
Blomkärringen

Landbohaven sa...

Gode billeder.
Hyggeligt.
Tak for kigget.