2010-05-01

Trädgårdssällskap...Nu är det mycket som händer i våra trädgårdar, man kan bara den sista veckan se så mycket som slagit ut, massor av blad som öppnar sig på alla våra växter inte minst på den fantastiska "funkian" vars vackra blad kommer med stormsteg. Funkian som även kallas hosta är en tacksam perenn som kan stå på de flesta ställen i din trädgård, är nästan underhållsfri och hålller ogräset borta. Funkia släktet är stort och det är en lättodlad mycket härdig växt. Otroligt vackra blad som finns i massa olika nyanser från lime gröna, skogsgrönt, stålblått och andra som är två färgade, tex.gröna med gräddvita kanter.

Vill passa på och tipsa er alla om en sida Riksförbundet Svensk Trädgård om du går in där och klickar dig vidare till Förening och sen på Lokalaföreningar kan du hitta en trädgårdsförening nära dig. Själv är jag medlem i Lunds Trädgårdssällskap som tillhör den regionen jag bor i. Här har jag medlemsförmåner och kan åka med på resor, komma med på studjebesök till olika kända trädgårdar och lyssna på föreläsare som tex Åke Truedsson och som den 12 maj då jag ska åka till Gunnel Carlssons privata trädgård.

Anna

4 kommentarer:

Strandkullen sa...

Jag ska investera i hosta i år. Tycker om bladen och den relativt anspråkslösa blommningen.Idag ska jag plantera med barnen. Ha en skön första maj! MVH semlan

Madame C sa...

Hej Anna,
Klart du får låna en bild från tomatkursen. Jag skulle förstås bli både hedrad och glad om du talar om var bilden kommer ifrån;)
Ha det gott,
Charlotta

Claus Dalby sa...

Kære Anna,

Fint initiativ. Du er selvfølgelig meget velkommen til at linke til mig. Jeg linker til dig på min blog.

Bh Claus

Dreams of Clematis sa...

Jag älskar verkligen Funkia/Hosta!
Har idag 3 stycken som jag väntar ivrigt på att de ska komma upp!
Tror jag kommer att få köpa fler innan sommaren är över.

Tack för ännu en underbar blogg!!

Kram Len