2010-07-07

Hälsning från Gunnel CarlsonSöndagen den 8 augusti ska hela Trädgårdssverige vara på fötter. Då är det nämligen premiär för Tusen Trädgårdar och den dagen ska alla Sveriges trädgårdar öppnas för besök. Privata, kolonier, botaniska trädgårdar, stadsparker, kyrkogårdar – allt som går i grönt ska stå öppet den dagen. Det är Trädgårdsriket, http://www.tradgardsriket.se/, som drivs av mig Gunnel Carlson tillsammans med Riksförbundet Svensk Trädgård som hoppas att det här ska bli en riktigt kul dag. I England är det tradition att ta emot besökare i sina trädgårdar, men där är kraven höga. Den 8 augusti är alla lika välkomna att vara med.

Visa din trädgård du också! Fram till den 15 juli går det att anmäla sig för Tusen Trädgårdar på http://www.tradgardsriket.se./ Välkommen!

ps: bilden är från Kronotorps trädgård i Glemmingebro som redan anmält sig. Vill du se vilka som anmält sig där du bor så går du till rutan Sök trädgård i databasen, väljer Tusen Trädgårdar och söker sedan på landskap, ort, namn t.ex.

Gunnel Carlson

Inga kommentarer: