2011-10-29

Är alla med? Då åker vi...


Första stoppet under vår virtuella utflykt till Danmark gör vi idag. Det är hemma hos Dorthe alias Frøken Solhat där jag vet att en del av er redan har varit och hälsat på... men i denna fantastiska haveblog kan man göra mååånga besök och det är alltid lika trevligt och inspirerande här bland Dorthes solhattar :-)


Bilderna är från Frøken Solhats blogg

Frøken Solhats…
…eller Dorthes största fritidsintresse är trädgården och den är liten, riktigt liten berättar hon. Här donar och fixar Frøken Solhat med allehanda trädgårdsbestyr och in emellan lägger hon sig tillrätta i hängmattan för att planera nya trädgårdsprojekt.
Som namnet på bloggen ger en viss antydan om ;-) är solhatt/röd rudbeckia/ Echinacea den absoluta favoritväxten. Två andra älsklingsväxter är pioner och klematis.


Bilderna är från Frøken Solhats blogg


Hos Frøken Solhat får vi följa vad som händer i trädgården året runt och Dorthe delar frikostigt med sig av både sina trädgårdsmedgångar och –motgångar. En blomstrande, inspirerande och hemtrevlig haveblog… och HÄR kliver ni in!


Bilderna är från Frøken Solhats blogg


Om ni vill ge er ut på fler bloggutflykter kan jag verkligen rekommendera er att titta till vänster ß här i bloggen där Hillevi har lagt in alla svenska medlemsbloggar i alfabetisk ordning. Det är bara att börja uppifrån på A och resa vidare… 145 stycken trädgårdsbloggar väntar på ditt besök!

Hjärtliga hälsningar från er

Deep South Garden Coach Anna
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Missa inte höstens roliga fotoutmaning!
Håll utkik!

7 kommentarer:

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Vad roligt att du slår ett slag för våra danska blogg-vänner, Anna! Och Fröken Solhatt är en ypperlig startpunkt, goare bloggare än Dorthe får man leta efter! Hoppas vi får se många fler fina bloggar från sydväst!
Ha en gokväll Anna, kram H.

Madame C sa...

Mycket bra val, Anna. Dorthes blogg är en ständig källa till inspiration - inte minst när det gäller vackra bilder:)
Kram!

TrädgårdsPrinsessan sa...

Kul att få åka med en sväng till Danmark :-) Fröken Solhatt var en ny bekantskap för mig. Hennes trädgård och blogg ser verkligen underbar ut!

/Annika

Frøken Solhat sa...

Tusind tak for de søde ord Anna -.......og udflugter behøver jo ikke kun at være virtuelle.......:0)

- Øresundsbroen
- Storebæltsbroen
- Lillebæltsbroen
- Vejlefjordbroen og 1½ times kørsel derfra.......ja så er I her og jeg skal nok tænde i bålfadet og bage æbleskiver hvis I får lyst ;0)

Kæmpe Knus Dorthe

Skt.Helena sa...

Frøken Solhat har en dejlig blog som jeg følger hver dag :-)
Dejligt, at I kigger over til Danmark, hvor vi også er mange havebloggere

Mange hilsner

Skt.Helena
Danmark
:-)

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Vilket fint tips!!! Jag gillar verkligen Fröken Solhatt. Dorthe är en riktigt go trädgårdstjej som har en underbar trädgård.

Kram
Charlotte

Blomkärringen sa...

Solhatt är en favorit, måste in och kolla bloggen (:D Härlig inspiration kan man ju inte få för mycket av!
Tack för tipset!