2011-10-28

Nordic Garden Coach here

Hej, hej alla. Sist ut att presentera sig bland de nya medhjälparna är jag, er Nordic Garden Coach Charlotte. Jag är en hängiven trädgårdsfantast som i cybervärlden huserar bland blommor och blader i bloggen Trädgårdsflow. Min trädgård och jag hör hemma i Sundsvall som ligger mitt i Sverige och i södra eller mellersta norrland (benämns olika i olika sammanhang). Här är det zon 4 allmänt sett, men jag lyckas få till zon 3 också på vissa ställen. I trädgården dansar förutom jag, två lurviga katter omkring, min man som klipper gräset, sköter grillen eller njuter av en fika på trädgårdssoffan, sonen som kanske framförallt studsar studsmatta (fortfarande....13 år) och dottern (16 år) som ligger i en solstol och läser böcker. Själv är jag som sagt ofta på språng med någon trädgårdssyssla som vill utföras. Gillar alla sysslor. Grävjobb likväl som skön piffning. 

För mig är trädgård en livsbejakande, själslig, kreativ, energipåfyllande och helt oumbärlig del av livet.  Tycker att trädgårdsskapande har så många dimensioner egentligen och handlar om så mycket mer än hur man komponerar rabatter och så. Trädgårdsskapande är en friskvårdande kraft, oberoende av praktiskhet och logiska val. 

När jag inte pysslar med trädgård jobbar jag med kommunikation av olika slag. Ville i gymnasieåldern bli florist, dekoratör/stylist eller inredningsarkitekt (form och design ligger mig varmt om hjärtat). Men så bidde det inte, utan det var lärare jag utbildade mig till och jobbade som de första åren av mitt yrkesverksamma liv. I dag har jag förmånen att få kombinera jobb och intresse. Arbetar med ett spännande trädgårdsföretag på västkusten.

Härliga initiativrika Hillevi har så många idéer och tankar kring hur vi tillsammans ska göra Svenska trädgårdsbloggar till en dynamisk samlingsplats för oss trädgårdsälskare. Och det känns verkligen utmanande roligt att få vara med och hjälpa till med det. Jag kommer att bidra med lite av varje här på bloggen, men fokus kommer ligga på det ljuva trädgårdslivet med allt vad det kan innebära. Ska givetvis hålla koll på den norra regionen också. 


Ja, just det, höll nästan på att glömma. Skulle berätta om min trädgård också var det sagt. Den är ca 1 800 kvm stor och är inte någon plan historia. Sluttar svagt och är uppbyggd med en liten och halvt raserad mur längst ner. Där finns en vildare, nästan obearbetad del. Resten av trädgården håller jag på att gå igenom bit för bit. I år har det blivit en hel del nytt. 

Psst.... Hillevi, Anna, Charlotta och alla andra: det blir inte något planteringbord visat från min täppa denna gång. Sanningen är den att jag inte har ett bestämt ställe där planteringssysslor sker. Den verksamheten är ambullerande hos mig och fixas  i ordning allt efter behov :-)) 


Vi ses och hörs längre fram,
och trevlig helg allesammans!!

/ önskar er Nordic Garden Coach Charlotte

10 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Ja, i din trädgård har du material till hur många blogginlägg som helst här på STB eftersom den är helt och totalt underbar på alla sätt.

Kram Anna Vattenkanna

M/S Design sa...

Alltid lika trevligt att läsa dina inlägg och se bilder av din fina trädgård.
Mariana

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Heeej Charlotte!

Ja, i din trädgård är det inte bara du som känner dig friskvårdad, utan även vi som läsare bjuds på mycket livsbejakande omvårdnad:-) Härligt!!

Varmt välkommen som Garden Coach Charlotte!

Madame C sa...

Jag FÖRSTÅR att inredning och formgivning ligger dig varmt om hjärtat. Din blogg är en ständig källa till underbar inspiration och vackraste tänkbara bilder:)
Kramis!

Solhatten - Isas Trädgård sa...

Skall bli härligt Charlotte att få följa dig här med !! Kan aldrig få nog av all underbar inspiration du visar från din piffade trädgård ... Hillevi hade inte kunnat valt bättre medcoacher till bloggen .. skall bli spännande och se vad ni hittar på framöver !
Ha det så gott !
Kram/Isa

Pia Gustafsson sa...

Ska bli roligt att följa din blogg. Den verkar ge massor med energi och inspiration./ Pia

Blomkärringen sa...

Det blir spännande att inspireras!
Ha det gott!

Frøken Solhat sa...

Uhj hvor jeg glæder mig til at følge med her i dette skønne univers af garden coach´s ;0)

Jeg har den ære at "kende" jer alle 4 i forvejen og ved at et mix af jeres viden, ideer, kreativiteter,fantasi, skønne billeder og fantastiske indlæg med garanti vil blive taget rigtig godt imod i hele norden.

Mage til komtetent bloggerselskab skal man lede længe efter ;0)

Knus til jer alle 4

Dorthe

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Tacktack til Dorthe!

Ja, tänk vilket gäng jag skrapat ihop va!! Och du och din underbara blogg är sannerligen inte okänd för oss heller!

Lyckönskningar och glada tillrop är alltid lika välkommet här i sällskapet:-)
Knus tillbaks! H.

Anne-Lie sa...

ska nog ta och kika in din blogg. Du har väldigt vackra foto som lockar :)