2011-10-21

Det är jag som är er Garden Coach...

Jag tänkte det kunde vara på sin plats att presentera mig själv lite närmare idag. En del känner mig redan genom min blogg Tankar från Trädgårdsmästaren, men en del av er gör det inte.. ännu...;-)

trädgårdsdesigner Hillevi Liljeström entré trädgårdsdesign
Min egen trapp, bästa stället för en kopp thé.

Jag är både trädgårdsmästare och trädgårdsdesigner, och jobbar framförallt med att rita privatträdgårdar där jag bor strax norr om Stockholm. Egentligen var det inte tänkt att jag skulle syssla med trädgård, för jag är en sann entreprenör och utbildade mig först till marknadsanalytiker.

Men ett medfött intresse för natur,  nyfikenhet på människor, designkänsla och uppmuntrande grannar gjorde att jag bytte bana. Ni kan också ha sett en del av mig i trädgårdstidningar eftersom jag halkat in på den banan på senare år.

Det mesta i mitt liv har verkat vara en följd av lyckliga omständigheter, men en del jobb har det ju ändå varit:-)  Jag älskar mitt jobb och det är också mitt stora intresse! Allt som rör trädgård, natur och människors behov av naturen berör mig på djupet. Det har jag stor nytta av i mitt jobb. Trädgårdsdesign är inte bara en fråga om att placera ut rätt växter på rätt plats, även om det är en del av jobbet:-)

"Visa mig ditt planteringsbord - och jag ska säga vem du är...;-))"

De trädgårdar jag ritar kännetecknas av välgörande lugn och harmoni. Det finns alltid ett starkt naturligt inslag och de innehåller alltid en eller flera stigar som markerar hur man rör sig från rum till rum och skapar en vänlig miljö. Och så är det mycket grafiska former, ex häckar och en del vintergrönt för att trädgården skall "stå kvar" på vinterhalvåret. Inget är så ledsamt som när en designad trädgård försvinner i oktober...

Min egen trädgård i zon 1-2, är ett bra exempel på "bagarns barn" men jag älskar min täppa som är 1200kvm. Den innehåller en skogsdunge en björkbacke, äng, några få anlagda rabatter, fem sittplatser och en fantastisk trädkoja...
Vill du läsa mer om mig så kan du gå in på min blogg här, och speciellt här läser du om mina små egenheter som människa;-) Enjoy!


 
Ha en underbar helg alla Goa Garden Lovers!
önskar er egen Garden Coach Hillevi
alias Gardenista Hillevissan:-)

 
.

5 kommentarer:

Helens trädgård sa...

Hejsan svejsan!
Kul att du är här!
Är övertygad om att det kommer att hända mycket spännande saker här :=)

Trevlig helg till dig med!

Vårt röda hus sa...

Lycka till med detta projekt! Ser fram mot nyheterna:)

Skön fredag!
Kram Eva-Mari

Mina Gröna Tankar sa...

Det där med "bagarens barn" vet jag inte om jag håller med om... Det lilla jag sett tyder på annat! ( jag är själv bagarbarn, bokstavligen..:-))) )

Berit sa...

Hej du!!
Så kul det kommer att bli att få följa med och se vad som kommer att hända här:)
Ha en underbar dag!!

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

..stort taaaack för varma lyckönskningar, lite sent tack men ändå..:-) kram H.