2011-11-20

Nu åker vi vidare...

 ...på vår bloggutflykt i Danmark!


Första besöket i danska Trädgårdsblogglandia gjorde vi hos  Dorthe med bloggen Frøken Solhat och hon har skickar oss vidare till Birgitte med bloggen En landliggers dagbog där vi stannar idag.



Bilderna är från En landliggers dagbog




Så här beskriver Birgitte sin blogg:
”En blog om en bybos liv med have– på landet og i byen. I 2007 købte vi en meget stor grund med et lille bitte sommerhus. Det er vores paradis. Her knokler vi i haven og går i seng med ømme muskler, røde kinder og et smil på læben. Hvis du ikke kan finde os i haven er vi ude i landskabet eller inde i køkkenet.”


Bilderna är från En landliggers dagbog



Birgitte har haft bloggen sedan maj 2010 och genom hennes fina foton och trevliga text får vi följa hennes trädgårdstankar och –arbete på nära håll. Hon delar frikostigt med sig av sin egen trädgård med allt vad den har att ge, och dessutom får vi följa med på små utflykter till plantskolor, parker och andras trädgårdar och ibland dyker det dessutom upp ett trädgårdsboktips på bloggen!



Bilderna är från En landliggers dagbog



På Birgittes blogg finns det dessutom en undersida där hon, genom vackra foton, visar oss runt i fem av Köpenhamns offentliga trädgårdar. Det är Botanisk Have, Haveselskabets Have,  Landbohøjskolens have, Enghaveparken och Valbyparken –  titta gärna in på denna sida! 

Om någon undrar vad en landligger är så kan det närmast översättas med sommargäst...
HÄR klickar du för att komma till Birgitte/ En landliggers dagbog!


Hjärtliga hälsningar från er
Deep South Garden Coach Anna



^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^



Kika i vänster marginal och rösta på vad du vill
se mer av här i inläggen framöver!





5 kommentarer:

Susanne sa...

Härligt med tips på Danska trädgårdsbloggare....ligger mig lite varmt om hjärtat då jag själv kommer därifrån, ibland kan det vara svårt att hitta de m själv ;))
kram susanne

Aquilejans sa...

Det var verkligen en jättefin trädgårdsblogg,
mvh Malena

Frøken Solhat sa...

Birgittes blog er et super eksempel på en god dansk blog......her er atmosfære og handlekraft og så deler hun stor hjertet ud af gode og geniale tips og ideer ;0)

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

Gusså snygga collage du gjort Anna!

Linda V sa...

Ni frågade häromdagen vad vi ville läsa på denna blogg och den här typen av inlägg är toppen! Presentera olika typer av trädgårdsbloggar, gärna de som finns här på trädgårdsblogg.se.

Kul med tips från våra grannländer, själv är jag dålig på att surfa utomlands :-)