2011-11-26

Ved i trädgården

Vedstaplar kan vara så mycket mer nuförtiden än att bara leva ett undanskymt liv i vedboden eller diskret bakom ett garage. Själv är jag väldigt förtjust i dekorativ ved. Skulle gärna ha vedstaplar av vackra runda vedträn på flera ställen i trädgården. Kanske göra en låg mur någonstans, eller ett väggparti som rumsavdelare. Nåja. Inget av detta finns idag. Men jag fantiserar. Vid källarnedgången på baksidan av huset ligger det dock alltid ved bara för att det är fint. Inte i några revolutionerande kreationer, men för känslans skull.

Vedpedestal vid källarnedgången hos mig


Trappan upp till lilla verandan på baksidan

*
På Chelsea Flower Show förra året var ved hetare än hetast. Antingen som arktiektoniska delar i trädgårdarna eller som mindre dekorativa inslag. 

Bänk med smart förvaring av ved. Härligt skinn!


Här som vattenfall. Jo, vedstapeln är ett vattenfall :-)


Eller som en dekorativ rumsavdelare med skira blommor framför. Skön kontrast!


Eller varför inte ha söta pinnar i utehyllan tillsammans med kuddarna, filtarna och vinflaskorna. Vi har väl flyttat ut vardagrummet i trädgårdarna hihi.... 


Tidningen Hus & Hem inspirerar med nära vedförvaring i matchande design som huset.


Designern  Rebecca Cole har använt ved i gabioner för att göra möbler. Så läckert. Titta gärna in på hennes hemsida för fler bilder och miljöer med dessa möbler.Franska tidningen Marie Clarie dekorerar själva veden. 
Kul!.... om man känner sig extra pysslig.


Uppslagen är många vad man kan göra med ved. Ja, förutom det uppenbara. Att elda upp den. Här går kakelugnen varm och förbrukningsveden ligger i korgar, hinkar och allt möjligt i vardagsrummet i väntan på kvällens brasa.


Ha en riktigt skön och god första advent trädgårdsvänner!

/önskar er nordic garden coach Charlotte


7 kommentarer:

Susie på Stjärnarve sa...

Mycket vackert med akka olika vedinstallationer, fast din tillhörde nog dom vackraste! Den var inte så "överdådig", det kan gärna bli lite väl mycket ibland annars.
TREVLIG ADVENT
Susie

samson sa...

oj, vad mycket man kan ha ved till, inte bara att elda med,ha det så gott,maggan

Kristina Bonander sa...

Det är gillar jag! Att se något vackert i det som egentligen är "nyttoföremål"!
Ved är härligt inte minst för att det verkligen blir något som syns när man staplar. Så användbart inte bara som bränsle! Och lika snyggt hela året.
Hejsningar
Kristina

Anna Vattenkanna sa...

Vedklabbar är trevliga att göra olika saker med... Du visar att det inte alls måste gömmas. Så fint hos dig med veden staplad där i trappan.

Kram Anna Vattenkanna

Isas Trädgård sa...

Hej Charlotte !

Åhh såå snyggt med ved i trädgården .... nu känns det som jag bara MÅSTE ha en vedstapel i växthuset ! Det är ju så självklart efter att ha läst ditt inspirerande inlägg !

Härligt med din trapp med ved som ett naturligt inslag !
Ha det så gott !
Kram/Isa

Pia Gustafsson sa...

jag älskar att stapla ved. Ja det är sant. Just bara för att det är så snyggt och ser vackert ut där det står. Kul att du tog upp det i bloggen. Kram!

Madame C sa...

Åh, vilket härligt inlägg, Charlotte. Har precis tagit in tre äppellådor av trä som jag staplat ovanpå varandra och som vi förvarar veden i, till vår myyyysiga köksspis.
Skön första advent till dig också,
Charlotta