2012-01-15

Formland visar vägen


Så här i gråa, isande kalla januari finns det ingenting som går upp mot en stor, färgsprakande mässa som visar upp de senaste inrednings- och trädgårdstrenderna inför sommarsäsongen. Näst efter frösådder det bästa sättet att få fart på vårkänslorna och livsandarna!

Låt mig därför liva upp er, kära bloggvänner, med lite intryck från Formland-mässan i Danmark, som just nu pågår (12-15 januari). Varningen ovan bör dock tas i beaktande. För er som ska till Formex i Stockholm, om några dagar, blir det kanske som en förhandsvisning. De flesta utställarna ska nämligen vidare dit!De två bilderna ovan är från Bloomingvilles monter och budskapet är tydligt:
In med mer mer färg, mer plåt (industristil), ännu mer avskavd och sliten look
och mindre romantik.
Chic Antique (de två bilderna ovan) och flera andra håller dock fast vid en fortsatt tydlig romantisk stil, men med allt fler inslag av en råare industristil. 


 Även hos trädgårdsgrossisterna är industristilen framträdande. Dessa antika plåtlådor kommer från tyska fabriken Schäfer och finns hos B-Green by Callapor. Jag föll pladask och lådorna blev en av mina två största favoriter! De kändes som äkta vara till skillnad från så mycket annat som var nytillverkat, men behandlat för att se gammalt ut...


 Dessa plåtkrukor finns också hos B-Green. Nytillverkade, förvisso. Men tänk att ha kökstrappan full av örter i dem, till sommaren!


Om jag får vara lite petig här, så är det ju inte lämpligt att lagra äpplen och potatis tillsammans... Gasen från äpplena förstör smaken på potatisen.... Men precis som Jeanette påpekar i sin kommentar nedan, kan man välja själv vad det ska stå på lådorna - är det bra eller är det suveränt? Jag ser absolut staplar av dessa i min matkällare!
 Grönsakslådorna och bilderna ovan kommer från uppstickaren Quote by Birkholm och trenden att återvinna, eller åtminstone få det att se ut som återvinning, är stark. Vem kan inte se sig själv ta en paus i trädgårdsarbetet i den här stolen?

Den ljust turkosa färgen hänger med...


... men röda, blå, gröna och gula accentfärger verkar helt klart vara på frammarsch.
Trademark Living hade en av de absolut ljuvligaste montrarna (de åtta bilderna ovan). Här var det rå fabriksstil med starka färgaccenter för hela slanten. De vackra gamla växhus- och kallbänksglasen och det slitna trägolvet mjukade upp stilen och gjorde den oemotståndligt hemtrevlig. Den här lampan blev min andra stora favorit!


Virkning och stickning är på modet och tja, man kanske skulle fixa en varm halsduk till någon av rosorna som fryser just nu, när det är barmarksfrost!

Det enda jag inte riktigt lyckades fånga på bild, men som också var stort på mässan var "ethno chic"-stilen där inspirationen kommer från det multikulturella samhället och där orientalisk och afrikansk stil dominerar.


Ha nu en riktigt skön avslutning på helgen
önskar er
Kitchen Garden Coach Charlotta

15 kommentarer:

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

WOW, WOW, WOW..... älskar ALLT!!! Den där turkosa plantvagnen (eller vad det är...) vill jag bara haaaaaaaa......

Ska på formex på lördag. Få se vad den mässan har att erbjuda i nyheter :-))

Kram
Charlotte

samson sa...

jag är så pass gamal och jobbar på fabrik,de plåtlådorna som du gillar hade vi till att lägga små detaljer i numera använder man ju bara plastlådor,lampan är ju en gamal plåttratt,lite kul att se sakerna användas till annat än det var meningen
ha det så gott
maggan

Helena sa...

GILLAR!!!Nä visst ja detta är inte Facebook ;-))
Oiii jag tycker om allt!!!
O nu längtar jag till trädgårdsmässan kan tro att vi får se lite av detta där oxå...gudars vad mycke läckert kan bli dyrt :-)
KRAM från mig!

Helena sa...

GILLAR!!!Nä visst ja detta är inte Facebook ;-))
Oiii jag tycker om allt!!!
O nu längtar jag till trädgårdsmässan kan tro att vi får se lite av detta där oxå...gudars vad mycke läckert kan bli dyrt :-)
KRAM från mig!

Anna Vattenkanna sa...

Tack för finfin briefing från mässan...tänk att äntligen välkomnas aningen färg igen - älskar! Och det i kombination med slitet, återbrukat och lite rå industri låter som ljuvlig musik i mina öron.

Kram Anna Vattenkanna

Babydjungeln - Jeanette sa...

Jag tyckte att det bra med lådorna från Quote by Birkholm är att man själv bestämmer vad man skal ha skrivet ;)

gittan sa...

Det är så otroligt snyggt och häftigt! Mitt problem är bara det att mina kunder inte verkar ha tagit till sig just dehär trenderna och då står man där med sin läckra varor... Sååå hur mycket vågar man köpa hem ivår??? DET är den stora frågan för min del. Tack för förhandstitten / gittan

Berit sa...

yes!!! Fast som bara den för lådor och plåt:)
Ha en underbar dag!!

Madame C sa...

Hej Jeanette,
Åh, jättebra! Jag var osäker på om jag förstod danskan helt, och trodde att man kunde välja att t ex bara få texten "tomatoes" på alla tre i setet. Tack för att du delade med dig.

Hej Gittan,
Det är säkert jätteviktigt att läsa av sina kunder och anpassa sitt sortiment så att försäljningen går bra. Men nya trender går ju bra att "smyga in", i små doser, tänker jag...

Kram och tack snälla för kommentarerna!

Fagras trädgård och tankar sa...

Nu vill jag gå på Formex mässan!!! Vill ha inspiration i massor! Tack för bilderna!

Pia Gustafsson sa...

Myspys, trälådor, plåtkrukor och snygga lampor i tuff rå industristil jätte kul att få se bilder från den mässan. Pia

AnnCharlotte sa...

Åh...härligt. Jag gillar inte när det är för puttinuttigt...utan lite mer rått.....
ha det bra :)

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

Ohhhhhh, så härligt och sprakande färskt reportage vi får av dig!
jag kan bara konstatera att dina och Charlottes favvisar är mina med:-)
Men också skönt med lite färginslag i allt det råa slitan.
Ha det gott!

Kramrkam H.

Lisa sa...

Kul att få se dina bilder med senaste nytt Charlotta, tack ! Vad jag kan se är det bara att gå ut till logen och rota fram lite mer gammal bråte som ligger där ;-)Tex slitna blåa plåtlådorna som det varit bröd i på lantbruksskolan. Jag har svårt för turkos, men vagnen var skitsnygg annars. Kul med lite mer färger i trenderna !
Lisa/Lisas trädgård

Blomkärringen sa...

Kul att se vad som är på gång (:D Lite för ruffigt och för mycket fabrik för mej men man kan ju hitta sin variant av det om man vill. Bland annat gillar jag lådorna med text, måste nog fixa något liknande.
Jag har besvär att kommentera en del bloggar (bland annat din charlotta) såg att google Chrome kan hjälpa. Men konstigt att det funkar att kommentera vissa bloggar och inte andra?
Tack för inlägget, intressant!
Blomkärringen