2012-01-23

Trä för trädgård. Trend 2012?

Jag var på Formex i helgen, och blev inte särskilt "omskakad" av varken nyheter eller trender. Det som Charlotta rapporterade om från Formland förra veckan står sig som rapport från Formex också.

En av de trender som förutspåtts för 2012 är Trärent men av detta syntes nästan ingenting på mässan, så idag på morgonen gugglade jag efter trä i trädgården och hittade ett inlägg från en av våra medlemskompisar, Pia med bloggen Simsalabim. Gå in på Pias blogg för att se fler bilder!

Vackert mönster av olika storlekar och årsringar.

Det här är väldigt mysigt att se i en trädgård. En stig av skivade trästammar. Men som Pia skriver, förmodligen lite halt när det regnar.


För den som vill, så finns det cementalternativ från Starka (cementföretag). Jag köpte för några år sedan plattor som såg sådär ut till en kund som ville ha en naturlik stig i sin stora rhododendronskog(!) Det blev ganska läckert. Runtom la vi flis av tallbark som man kan köpa i säckar på plantskolorna, det blev lite som en skogsstig och doftade gottgott!


Ny vecka, nya tag!
Härligt!
Och visst fick väl alla smaka på lite vit vinter i helgen...
Här är det såååå vackert! Lovelove!

Kramar från Hillevissan


¤ ¤ ¤

PS För er som vill byta fröer med andra, kolla förra inlägget!


7 kommentarer:

Glada AnnKan sa...

Supersnygg gång!

Hälsningar
AnnKatrin

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Näe, inte var det jättemycket nytt på Formex. Men kul ändå och se vad som är på gång. Det mesta trärena i inredningsväg var väl entréutställningen. Ganska läcker, även om jag inte är så jättemycket för det trärena inomhus :-)) Gillar mer mörkt och murrigt på möbler hihi.... Och så mycket 'trä' på trädgårdsvis var det verkligen inte.

Såna där gångar har jag funderat över att göra någon gång. Ja, den idén ligger bland många andra och bara väntar på att genomföras sometime.....
Kram
Charlotte

Pia Gustafsson sa...

Tack för länken till mig: Det blir man väldigt, väldigt glad av. Kan berätta att jag köpt en lärk på rot eller beställt en av grannen den ska sågas i lagom tjocka bitar och bli min trägång runt en rabatt mot skogen. Kommer så klart att visa den senare. Kram Pia

Blomkärringen sa...

Vacker gång, funderar på om man kan göra något själv i betong med träkänla.. Skulle vara snyggt m trä, kanske ek håller lite längre.
Måste gå in på bloggen för lite mer inspiration. Tack för tipset!
Ha en härlig vecka! (:D
Blomkärringen

Madame C sa...

Wow! En sån vacker stig skulle jag gärna vilja tassa på, en varm sommarmorgon, barfota och i pyjamas... suck... in my dreams...
Kram!

blomkronan sa...

Läckert, men som du säger det kan bli halt. Men formerna... med lite jobb kan man ju gjuta betongplattor i olika storlekar, jag såg någonstans att dom använt skydd till spis plattor som form, dom är ju i olika storlekar, frågan är om dom inte blir för tunna bara?

kul idé, med trä... tål att tänka på =)

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

.
Så roligt att höra Pia! du visar väl bilder när det blir av:-)

Blomkronan: Det låter som en fin idé, och kanske de inte håller för evigt, men ett tag:-)