2012-05-28

Trädgårdsrundan - Besökstips


Tadaaa... ♫♫♫  

För tionde året i rad - Trädgårdsrundan i NV Skåne


Trädgårdsrundan i Nordvästra Skåne,
fredag 1 jun - söndag 3 juni, 2012
klockan 10-17. 

Trädgårdsrundan i nordvästra Skåne är inne på sitt tionde år. För besökare från hela södra Sverige och även Danmark har evenemanget blivit en tradition att återvända till. Trädgårdsägare öppnar och bjuder in till sina fantastiska täppor, några stora, andra små. I år är det 97 besöksställen i listan, så det finns säkert något "nära dig" om du bor i Skåne! Kika in på besökskartan här.


Bild från min egen trädgård, välkomnande men inte öppen:-))


Under 3 dagar i juni visas fantastiska trädgårdar med allt från karpdammar och woodlands till grönsaksodlingar. Många återvänder år från år till sina favoritträdgårdar för att se vad som hänt sedan förra gången.

Några av trädgårdarna som medverkar i trädgårdsrundan har synts flera gånger i magasin och böcker och besökts av trädgårdsföreningar och grupper. I år deltar fyra trädgårdar som varit med i TV8 Trädgårdstoppen, bland annat den vinnande trädgården 2011.
Trädgårdsföretag spridda över regionen passar också på att hålla öppet under Trädgårdsrundan. Att företagen engagerar sig i evenemanget gör det möjligt för besökare att snabbt omsätta sina idéer från besök i de privata trädgårdarna till inköp av både växter och trädgårdstillbehör. År 2011 hade vi cirka 70 trädgårdar och trädgårdsföretag som deltog i Trädgårdsrundan. 
Trädgårdsrundan drivs av föreningen Trädgård & Kultur i nordvästra Skåne.Have fun kids!
kram Hillevissan

2 kommentarer:

Merja sa...

Så kul det skulle vara att ta en trädgårdsrunda neråt. Det har jag längtat efter länge! Men det blir inte av i år heller. Får hoppas på många inlägg på bloggen:)
Men tack för tipset!

Godastunder-tokigaidéer sa...

Tack för påmminelsen i år bara måste jag ta en runda.

Kram Anna