2012-07-25

Gult är gott!

Så mycket gult vi har i köksträdgården just nu! Mangold är så härligt för det finns så många olika färger på stjälkarna. Den här, som heter 'Orange Fantasia' från Weibulls, är läckert gul-orange och lyser så vackert i trädgårdslandet!
Nu är våra första gulbetor färdiga för skörd och i morgon när vi får gäster ska jag bjuda på getostgratinerade gulbetor och körsbärstomater. Dessvärre är det ont om mogna, gula körsbärstomater ännu, så det får jag nog köpa...


Till 4 personer behövs 500 gram gulbetor, 250 gram gula körsbärstomater, 200 gram getost, 3 msk olivolja, flingsalt och svartpeppar. Skrubba och koka gulbetorna i lättsaltat vatten i ungefär en halvtimme. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och klyfta de färdigkokta gulbetorna. Halvera tomaterna och skiva getosten. Blanda gulbetor och tomater i en ugnssäker form och lägg getostskivorna över. Ringla över olja och salta och peppra. Gratinera i ugnen ca 20 minuter.
En mycket enkel men god sallad till får det bli. Vi gjorde en häromdagen och den var så krispig och god att vi ska gör en likadan i morgon.


Ett sköljd och skivat isbergssallatshuvud, färska gula sockerärter och basilika varvas på ett fat. Droppa över citronolivolja, balsamvinäger och flingsalt.Nu åter till hängmattan,
hälsar er

Kitchen Garden Coach Charlotta


2 kommentarer:

LINDA sa...

Åh, så gott det låter och ser ut. Ska definitivt testa! Vad heter de gula sockerärterna? Har aldrig sett sådana och blir förstås sugen på att testa. Är de lika goda som de "vanliga" gröna?

Solsken
//Linda

Charlotta Cesar sa...

Hej Linda,
De heter Golden Pea från PoD i England. Mycket goda!
Hälsningar Charlotta