2012-07-07

Mobilanpassa bloggen - steg-för-steginstruktion

Nu är många på språng - antingen iväg på semester eller bara ute i sin trädgård och mer eller mindre lååångt från sina vanliga datorer - och läser bloggar på sin mobil. För att underlätta för läsarna kan man med några enkla knapptryck mobilanpassa bloggen. Den kommer fortfarande att se ut som vanligt på datorskärmar men blir betydligt mer läsbar i mobiltelefoner och andra mobila enheter. Så här gör man - instruktionen gäller för Blogger:


1. Klicka på Mall2. Klicka på kugghjulet under Mobil3. Klicka i Ja. Visa mobilmall på mobila enheter.Nu blir bloggen betydligt mer läsbar och användarvänlig :-) Om man vill byta utseendet på mallen kan man fortsätta med steg 

4. Välj mobilmall - klicka på pilen
Här väljer man mellan olika mallfamiljer som Standard, Enkel, Bildfönster, Eterisk m fl.5. När man hittat en mallfamilj som man tycker om så bläddrar man mellan mallarna med pilarna tills man hittar den man vill använda.
6. Tryck på Förhandsgranska för att se hur just din blogg kommer att se ut i mobila enheter. Är du inte nöjd så är det bara att börja om med punkt 4 eller 5 tills du tycker att det ser bra ut.
7. Sedan är det bara att trycka på Spara. Dina läsare som använder sig av mobilen kommer att bli så glada! Men du har ju så mycket annat på din blogg som de missar kanske du tycker?8. Lugn, när de läser bloggen på sin mobil så kan de rulla längst ner i den mobilanpassade mallen och där finns en liten knapp som öppnar upp webbversionen av bloggen om någon så önskar.

Så in och ratta runt om du inte redan har gjort det - även om du själv aldrig läser bloggar i mobilen så är det väldigt många andra som gör det - dina läsare kommer att uppskatta denna anpassning!  
Hjärtliga hälsningar från er
Deep South Garden Coach
Anna

4 kommentarer:

Pia Gustafsson sa...

Tack för tips och guidning. Ska se om jag kan fixa till det.. Kram Pia

Fia sa...

Jag har det gamla gränssnittet, och efter att länge ha letat så hittade jag hur man gjorde där. Men då visade det sig att jag redan hade mobilinställningar på min. Fastän jag inte har en sådan mobil själv. Den skulle hålla högst en dag ;-)
Tack för tips iallafall!

TrädgårdsPrinsessan - Annika sa...

Tack för påminnelse - har ju sett att man kunde göra det men ej gjort... Men nu: Fixat! :-)

/Annika

Erika sa...

Läser för d mesta Bloggar på mobilen. Perfect när man väntar på nåt!
H. Erika