2011-10-24

Er Garden Coach nerifrån Deep South

Jag är en sprillans ny medhjälpare här på sajten och en del av er känner mig redan som Anna Vattenkanna med bloggen Anna VattenkannasTrädgård – hej på er! – men för andra är jag en ny bekantskap så jag tycker att en liten presentation skulle vara på sin plats.Det lilla woodlandet hemma hos mig


Trädgård, det är livet det! Jag älskar allt som har med trädgård att göra, ja verkligen allt - arbetar som trädgårdsdesigner och har trädgård som mitt stora intresse.  Min egen trädgård är en liten kedjehusträdgård i södra Malmö i zon 0-1 på 180 kvm som jag försöker göra större än den är… tycker om utmaningen att jobba med små ytor och trädgården har genom åren blivit lite av en experimentverkstad.I min lilla djungel samsas bananer med hostor och squash


Att jobba med och utnyttja platsens förutsättningar är viktigt för mig – jordmån, ljus och klimat. Rätt växt på rätt plats har väl alla hört talas om?  Det gäller hos mig själv liksom i mina förslag till mina uppdragsgivare. I min egen trädgård är det inte den enskilda växten som är det viktiga utan helheten; den ska passa in i trädgårdsrummet och förstärka känslan som jag är ute efter – därför finns här de enklaste och alldagligaste växter i kombination med lite mer ovanliga.Jag gillar färg!


Att experimentera med färger och former i trädgården är något som jag gillar skarpt och då kan det gå hejvilt till här hos mig, både i större projekt och mindre arr…Ett annat intresse är trädgårdshistoria med allt vad där hör till och på min blogg Anna Vattenkannas Trädgård brukar jag lyfta fram detta ämne då och då. Dessutom är jag en stor fantast av återbruk enligt principen ”Man tager vad man haver” och försöker själv att se nya användningsområden för gamla prylar och håller ögonen öppna för andra trädgårdsägares idéer som jag gärna testar.


Jag antar utmaningen Hillevi :-) Här är min planteringshörna som är
 byggd enligt återbruk och"Man-tager-vad-man-haver"-principen.

Jag hoppas att jag kommer att kunna bidra till Svenska Trädgårdsbloggar.se  på ett eller annat sätt och jag lovar att hålla ett extra öga på allt som har att göra med trädgård här nere i Deep South. Dessutom ska vi göra lite virtuella bloggutflykter tillsammans över Öresund till Danmark och alla fina trädgårdsbloggar som finns där. Det här ska bli roligt!


Hjärtliga hälsningar från er
Deep South Garden Coach Anna 

9 kommentarer:

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

.

Hihihi! "Planteringsspaden är kastad..."

Eller nåt sånt... angående utmaningen av: Visa Mig Ditt Planteringsbord, Så Ska Jag Säga Vem Du Är...

Varmt Välkommen som Garden Coach Anna!

Vårt röda hus sa...

Kul med flera inspirationssprutor! Ser fram emot den här trivsamma kombinationen av "trädgårdsnördar" med ögon och öron på skaft och fingrarna i myllan!

Lycka till!
Kram Eva-Mari

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Härligt Anna!!

Din färgrika trädgård är fantastisk.

Kram
Charlotte

Kristina Bonander sa...

Jättekul Anna,
Tror att jag tillsammans med Hillevi, Charlotte och några andra var bland de första av dina följare. Du är beundransvärt produktiv! Hinner inte alltid med att läsa allt kul och färgsprakande som du skriver. Men du har ett säkert öga och ett flyt i texten som gör det roligt och underhållande att gästa din blogg, oavsett när det nu blir.
Många kramar
Kristina

Carolina sa...

Ni kommer bli ett supergäng! Kul med trädgårdsblickar över sundet

Lotta sa...

Det här ser jag verkligen fram emot! Tre superduktiga trädgårderare som Garden Coaches. Kanonidé!
Kram

EVA sa...

Hallo Anna
Sikke nogle skønne billeder. Det där Woodland, lækkert lækkert. ;) Buen på trædestolperne er så organiske og smukke. Bananpalmen er to-die-for.

Ha en bra afton
knus från
Eva
Evigglade.blogspot.com

Madame C sa...

Hej Anna,
Vilka underbara bilder och vilka spännande inlägg du utlovar framöver:)

Ha det gott,
Charlotta
(som nu äntligen har internet igen)

Blomkärringen sa...

Så kul! Alltid härligt att titta in på din Blogg och få energi och inspiration. Ha det gott!