2012-08-01

Matig trädgårdssallad


I köksträdgården kastar sig nu blomsterbönorna upp och klär in hela ingången. Ännu tjänar bönorna bara till att koka och äta som haricot verts. Som tur är har jag gott om torkade vita bönor kvar från förra året och det är stor lyx att ha egna kokta bönor i sin sallad!


I växthusen är nu många chilifrukter mogna. De mildare sorterna som t ex 'Anaheim' passar fint att skiva ner färsk i en sallad.


Även paprikor har vi kunnat skörda några och mest spektakulär i år är denna blanka, svarta skönhet med namnet 'Purple Beauty'. Nog är hon vacker alltid!


En underbar och mättande lunchsallad gjorde vi igår av tunt, skivad chili och sallatslök. Kokta stora, vita blomsterbönor från förra året och kokta dinkelgryn blandades med grönsakerna och en burk marinerad fårost. Marinaden var ekologisk och hälldes över salladen. Det var den enda smaksättning som behövdes. Proportionera ser lite konstiga ut eftersom jag också lade en stor skiva bifftomat på varje tallrik. Tomaten vägde ungefär trekvarts kilo!


Efter en så här mättande måltid finns det inte mycket plats kvar i magen för dessert.


Men vad är då godare än att bara gå ut och ställa sig bland hallonbuskarna och mumsa i sig precis så lagom många bär som går ner! Bästa sommardesserten!


Ha en skön första augustivecka
önskar er

Kitchen Garden Coach Charlotta

3 kommentarer:

Karla sa...

Hmmm...den där paprika sorten vill jag också prova...tack för tipsen1
hälsningar från den myggiga Småland,Karla.

Villa Ryttarängen sa...

Vilka härliga grönsaker och den tomaten var ju enorm. Gott ser det ut mums! Kram Pia

Aquilejans sa...

Vad gott och mumsigt allt ser ut!
Kram Malena