Ja, nu är det verkligen helt fantastiskt så mycket gott det finns att skörda. September är sannerligen månaden då man får lön för mödan i köksträdgården.
Till och med en stressig vardagskväll i början av månaden, när vi kom hem sent, hann vi med en riktigt god middag, nästan lika snabb som fastfood!
Ett fruset laxblock bryntes i smör och fick puttra i crème fraîche en stund. Därefter omringades den halvfärdiga laxen av slantar av squash och vaxbönor samt kvistar av oregano, timjan, salt och peppar. Inget mer! Ett gott bröd att bryta fick räcka som tillbehör och att doppa i crème fraîche-gojan på botten.
Till efterrätt en härlig skål med plommon "Czar" och kärnfria vindruvor "Himrod". Enklare och ljuvligare kan ett stressat vardagsliv inte bli!
Hoppas ni alla njuter av vad trädgårdar och torgmarknader har att erbjuda just nu!
Fortsatt skön höst
önskar er
önskar er
Kitchen Garden Coach Charlotta
3 kommentarer:
Underbart laxrecept. Det är sååå härligt att skörda och sedan laga god mat av det man odlat själv. Odlad lax har vi ju hört talas om eller hur.. Fniss!Kram Pia
Åhhh, häääreeeeguuuu så underbart liv! Å så vackra bilder frun förser oss med. En får tacke så mye! kramkram H.
Du är verkligen en odlingskonstnär av första rang Charlotta!
Tack för allt du bjuder på.
Visst är det en härlig tid?
Allt gott till dig
Kram
Annika
Skicka en kommentar